Robert Doornbos aanwezig bij eigen trapautorace tijdens 100% Auto Live op 12 en 13 oktober

Tijdens 100% Auto Live op 12 en 13 oktober in Rotterdam Ahoy vindt de tweede Robert Doornbos Grand Prix plaats, de leukste trapautorace van Nederland. Op zaterdag 12 oktober de vrije training, op zondag 13 oktober de race. Rotterdamse Sporticonen, organisator van dit jaarlijkse jeugdevent ter ere van Robert Doornbos en 402 Automotive, organisator van 100% Auto Live, zijn hiervoor een partnerschap aangegaan. Voormalig F1 coureur en TV-commentator Robert Doornbos zal zelf tijdens de race aanwezig zijn.

 

 

100% Auto Live biedt in Ahoy op meer dan 30.000 m2 een variëteit aan showcars, shops en stands, demoshows en nog veel meer. De trapautorace ter ere van het Rotterdamse sporticoon Robert Doornbos is net als de eerste editie in 2018 weer onderdeel van dit grote auto-event.

 

 

Rotterdamse Sporticonen werd in augustus 2016 opgericht om de sporthelden van de stad te eren met gratis, jaarlijks terugkerende jeugdsportevents die kinderen stimuleren om veel te sporten en bewegen. Ook en juist kinderen met een beperking en kinderen uit achterstandssituaties. Zonder drempels, met het gezamenlijk sportplezier voorop. De stichting organiseert in 2019 samen met de sporthelden in totaal achttien events voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar, verdeeld over dertien verschillende sporten.

402 Automotive stelt het circuit met de faciliteiten gratis ter beschikking aan Rotterdamse Sporticonen. De stichting met ANBI-status wordt daarmee het goede doel van het auto-event. Rotterdamse Sporticonen heeft al nauwe betrekkingen met Sophia Kinderziekenhuis. In samenspraak met Robert Doornbos zullen partijen iets extra’s doen voor de zieke kinderen in Sophia.

 

KLIK HIER VOOR informatie over de Robert Doornbos Grand Prix!

 

Over Rotterdamse Sporticonen

Rotterdamse Sporticonen wil de Rotterdamse sporthelden eren én de gezondheid van de Rotterdamse kinderen bevorderen, met name die van kinderen uit kwetsbare doelgroepen. De kracht van het sportieve erfgoed inzetten voor een gezonde jeugd en sociale samenhang in de stad. Om dat te bereiken organiseert de stichting gratis jeugdsportevenementen als jaarlijkse traditie, onder de naam van en met medewerking van Rotterdamse sporticonen of hun nabestaanden. De evenementen zijn toegankelijk voor alle kinderen en hebben geen enkele drempel. Sport is kleurenblind en kent geen voorkeur of voorwaarden. Ieder kind is gelijk en mag plezier beleven. Breedtesport verbroedert en vormt de basis voor topsport. Vanuit topsport ontstaan iconen. Zo snijdt het mes aan alle kanten.

Rotterdamse Sporticonen eert de sporthelden van vroeger en vandaag en geeft de glans daarvan door aan de jeugd als inspiratiebron om meer te sporten en bewegen. Van Bep van Klaveren en Coen Moulijn tot Nelli Cooman en Deborah Gravenstijn. Voor alle kinderen, ook en vooral kinderen die van huis uit weinig mogelijkheden hebben om bij een club te sporten en kinderen met een beperking. De sporthelden zijn er voor iedereen.

Bij de organisatie van de jeugdsportevenementen creëert de stichting talrijke inzet- en stagemogelijkheden voor Rotterdamse MBO en HBO studenten en HAVO-VWO leerlingen.

Rotterdamse Sporticonen is een initiatief van Rotterdamse ondernemers met een groot hart voor de stad, de sport en de gezondheid van de Rotterdamse jeugd.

Samen voor onze sporthelden en een gezonde jeugd!